Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Куди ФОП із найманими працівниками звітувати та сплачувати ЄСВ

6 травня 2020, 09:55
1429
0
Реклама

ФОП з найманими працівниками сплачує та подає звітність з ЄСВ за своїм місцем реєстрації, незалежно від територіального розташування робочих місць найманих працівників. На це звернули увагу в ГУ ДПС у Запорізькій області.

Адже платники ЄСВ зобов'язані подавати звітність та сплачувати ЄСВ до контролюючого органу за основним місцем обліку як платників ЄСВ (п. 4 ч. 2 ст. 6 Закону № 2464).

Беруть на облік ФОП у податковому органі за податковою адресою на підставі відомостей з ЄДР (п. 65.1 ПКУ). Податковою адресою платника податку - фізособи є місце її проживання, за яким її береться на облік у податковому органі (п. 45.1 ПКУ).

З LIGA360 всі бухгалтерські справи в порядку. Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи. Переконайтеся в надпотужних можливостях самі - замовляйте тестовий доступ до рішення LIGA360 Бухгалтер.

Пам'ятайте, що ФОП звільнили від сплати ЄСВ за березень та квітень 2020 року. Проте вони можуть отримати аналогічну пільгу також за травень 2020 року.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини