Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У рекламі заборонять натякати, що чоловіки краще за жінок і навпаки

15 травня 2020, 16:50
1082
0
Реклама

У ВРУ зарєстровано законопроект "Про внесення змін до Закону України "Про рекламу" щодо протидії дискримінації за ознакою статі" (№3427). Закон про рекламу пропонують доповнити двома поняттями - "дискримінаційна реклама" та "дискримінаційна реклама за ознакою статі".

У рекламі заборонять вміщувати твердження та/або зображення про інтелектуальну, фізичну, соціальну чи іншого виду перевагу однієї статі над іншою, та/або про стереотипність ролі чоловіка та жінки, що обмежує свободу життєвого вибору людини; принижувати гідність людини за ознакою статі; демонструвати насильство за ознакою статі; містити зображення тіла людини (частини тіла) виключно як сексуального об'єкту з метою привернення уваги споживача, та/або натяки (слова, звуки, зображення) на сексуальні стосунки, що не мають прямого відношення до рекламованого продукту чи способу його споживання.

Відповідальність за повторне протягом року порушення законодавства про рекламу значно зросте - зараз за це стягують штраф у подвійному від первісного покарання розмірі, а законопроект № 3427 хоче стягувати у 30-кратному розмірі. Водночас законопроект № 3427 передбачає зменшення вдвічі штрафу за порушення вимог до реклами послуг із працевлаштування - з 10-кратного до 5-кратного розміру мінімальної заробітної плати.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Читайте також:

- "За непристойну рекламу підприємства оштрафували майже на 3 млн грн";

- "Псевдопродаж ювелірки є ознакою фінансової піраміди, за що слід блокувати рахунки клієнтів - НБУ";

- "Відтепер мова реклами - лише українська, хоча є й винятки".

Перевірити, чи потрапила ваша компанія до плану перевірок контролюючих органів, можна за допомогою сервісу CONTR AGENT. Оформіть заявку на тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини