Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кому місяць, кому 10 днів – ПДВ-реєстрація при переході єдинника на загальну систему

4 червня 2020, 17:20
387
0
Реклама

ДПС проінформувала, що у разі переходу зі спрощеної системи оподаткування без сплати ПДВ, на загальну систему оподаткування за умови, що особа відповідає вимогам із п. 181.1 ПКУ (перевищила ліміт по обсягах постачання), реєстраційну заяву за формою №1-ПДВ слід подавати не пізніше 10 числа першого календарного місяця, в якому здійснено перехід. Це прописано в п. 183.4 ПКУ.

А от якщо така особа добровільно хоче зареєструватися платником ПДВ, то тоді треба враховувати строк подання реєстраційної заяви, визначений п. 183.3 ПКУ. Тобто у такому разі реєстраційну заява потрібно подавати не пізніше ніж за 10 к.дн. до початку податкового періоду, з якого особа вважатиметься ПДВшником та матиме право на податковий кредит і складання податкових накладних.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.02 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Нагадаємо, що 23.05.2020 набрали чинності Закон № 466, який уніс зміни до ПКУ, в т.ч. и в частині ПДВ-реєстрації. З усіма ПДВшними змінами, можна ознайомитися в статтях "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 1)" і "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 2)" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини