Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держгеокадастр відновив пілотний проект з реєстрації прав на землю

6 липня 2020, 09:05
6626
0
Реклама

Реєстрація земельними реєстраторами з 3 липня 2020 року буде відбуватися за принципом екстериторіальності. Головна мета цього пілотного проекту, який відновлює роботу після усунення виявлених недоліків, - це унеможливлення втручання в процес прийняття рішення реєстратором. Про це інформує Урядовий портал.

"При подачі документів система самостійно обирає структурний підрозділ Держгеокадастру, який розглядатиме документи, і цей підрозділ може бути з будь-якого регіону країни. Нівелюється корупційна складова особистих домовленостей між земельним реєстратором та тим, хто подає документи", - наголосив голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Одним із питань, які вирішені в процесі пілотного проекту з впровадження екстериторіальної реєстрації земельних ділянок, є скорочення терміну розгляду документів до 7 днів.

Важливий нюанс: враховуючи те, що на частині території Донецької та Луганської областей територіальні органи Держгеокадастру не здійснюють свої повноваження, вказані області виключено з Пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальної реєстрації земельних ділянок.

Нагадаємо, що реалізація пілотного проекту із запровадження принципу екстериторіальності в державній реєстрації земельних ділянок відбулася завдяки Постанові № 455.

Зверніть увагу на публікації модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Реєстрація земельної ділянки: особливості процедури";

- "Державна реєстрація земельної ділянки в Державному земельному кадастрі";

- "Скасування державної реєстрації земельної ділянки";

- "Рейдерство: основні види рейдерських захоплень";

- "Антирейдерський захист земельних ділянок".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини