Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держгеокадастрі озвучили дати початку вільного продажу землі

13 липня 2020, 10:15
7995
2
Реклама

У Держгеокадастрі триває активна підготовка до старту ринку землі. Про це сьогодні заявив голова Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру Роман Лещенко, інформує сайт відомства.

"Сьогодні в Держгеокадастрі проводимо колосальну роботу, щоб після старту обігу земель сільгосппризначення зробити нашу структуру зручним сервісом для тих, хто працюватиме на землі. Ми готуємося. Зараз завершуємо інвентаризацію. Ми покажемо все, що в нас є, уже найближчим часом. Виконуючи історичну місію, передамо розпорядження землями на місця", - зазначив очільник Держгеокадастру.

Як відомо, з 1 липня 2021 року скасовується мораторій на продаж землі сільськогосподарського призначення. З липня 2021-го до 1 січня 2024 року діятимуть обмеження на купівлю землі - не більше 100 га в одні руки. До 2024 року купувати землю зможуть лише фізичні особи, а юридичним особам купувати землю забороняється.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

"Є декілька точок, які можуть дати позитивний результат - це, зокрема, фермерські господарства. Сьогодні у них ситуація невизначеності. У будь-який момент землю можуть забрати. Йдеться про 500 тисяч га, які вони обробляють. Однак нарешті фермерські господарства отримають можливість за рахунок кредиту на 10 років отримати ці 500 тисяч у приватну власність. Це призведе до зростання кількості багаторічних насаджень та інвестицій у тваринництво", - заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тарас Висоцький.

А також висловив думку, що встановлені обмеження на продаж сільгоспземлі поступово зніматимуть "і під тиском бізнесу, і під тиском людей".

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини