Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС повідомила, чи буде анулювання ПДВ-реєстрації за відсутність постачань протягом року

27 липня 2020, 14:20
378
0
Реклама

Дніпропетровські податківці нагадали, що анулювання ПДВ-реєстрації відбувається, зокрема якщо платник ПДВ протягом 12 послідовних податкових місяців не подає контролюючому органу декларації з ПДВ та/або подає декларацію (податковий розрахунок), яка (який) свідчить про відсутність постачання/придбання товарів/послуг, здійснених з метою формування податкового зобов'язання чи податкового кредиту.

Це прописано у пп. "г" п. 184.1 ПКУ.

Отже, якщо у платника ПДВ протягом 12 послідовних податкових місяців відсутні операції з постачання, але наявні обсяги придбань, за рахунок яких сформовано податковий кредит, підстави для анулювання його ПДВ-реєстрації відсутні.

Нагадаємо, що з 23.05.2020 р. Закон № 466 уніс певні зміни й в процедуру ПДВ-реєстрації. З усіма ПДВшними змінами, запровадженими Законом № 466, можна ознайомитися в статтях "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 1)" і "Старт податкової реформи: аналізуємо ПДВ-зміни до ПКУ (Частина 2)" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини