Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Новий порядок обліку нерезидентів в контролюючих органах працює із 1 липня

28 липня 2020, 10:25
371
0
Реклама

Нерезиденти (іноземні юридичні компанії, організації), які здійснюють в Україні діяльність через відокремлені підрозділи, у т. ч. постійні представництва, або придбавають нерухоме майно або отримують майнові права на таке майно в Україні, або відкривають рахунки в банках України, зобов'язані стати на облік у контролюючих органах.

Відповідна норма закріплена у п. 64.5 ПКУ із 1 липня 2020 року. Зміни внесені Законом № 466.

Вказані нерезиденти подають відповідну заяву до контролюючого органу за місцезнаходженням відокремленого підрозділу у десятиденний строк після акредитації (реєстрації, легалізації) на території України відокремленого підрозділу.

Нерезиденти, які придбавають нерухоме майно або отримують майнові права на таке майно в Україні, зобов'язані подати відповідну заяву до контролюючого органу за місцезнаходженням нерухомого майна до придбання нерухомого майна або отримання майнових прав на таке майно в Україні.

Ті із нерезидентів, які відкривають рахунки в банках України, подають заяву до контролюючого органу за місцезнаходженням установи (відділення) банку або іншої фінансової установи, в яких відкривається рахунок до відкриття рахунку в Україні.

Взяття на облік у контролюючому органі нерезидента здійснюється не пізніше наступного робочого дня з дня надходження від нерезидента відповідної заяви.

Якщо контролюючий орган за результатами податкового контролю встановить ознаки ведення нерезидентом госпдіяльності на території України без взяття на податковий облік, зокрема здійснення резидентом діяльності в інтересах нерезидента через відокремлені підрозділи, у тому числі, що має ознаки постійного представництва, контролюючий орган призначить перевірку такої діяльності.

Джерело: повідомлення ГУ ДПС в Івано-Франківській області.

Із коментарями до Закону № 466 можна ознайомитись у матеріалах видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: склад "нерезидентських" доходів";

- "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: платники податку на репатріацію";

- "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: порядок утримання податку на доходи нерезидентів";

- "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: зміни в коригуванні фінрезультату за операціями з нерезидентами".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини