Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фінмоніторинг не пропускатиме операцій клієнтів за підробленими паспортами

28 липня 2020, 17:10
290
0
Реклама

Банки, страховики, платіжні організації та інші суб'єкти первинного фінмоніторингу (далі - СПФМ) мають право витребувати, а держоргани, держреєстратори зобов'язані протягом 10 робочих днів з дня отримання запиту надати інформацію, яка стосується належної перевірки клієнта. Зазначену інформацію подають безоплатно. А порядок її подання визначає КМУ.

Наразі Мінфін розробив проект постанови КМУ "Про затвердження Порядку надання державними органами, державними реєстраторами на запит СПФМ інформації про клієнта".

Як запевняють у головному фінансовому відомстві, прийняття проекту постанови убезпечить від фінансових операцій по втрачених паспортах та по підробленим документам.

При виникненні сумнівів у достовірності чи повноті поданої клієнтом (представником клієнта) інформації про клієнта СПФМ вживає заходів щодо проведення його належної перевірки. При цьому СПФМ має право звернутися із запитом щодо надання необхідної інформації до Мін'юсту, ДПС, Державної митної служба, Державної міграційної служби/її територіальних органів та відділів держреєстрації актів цивільного стану; держреєстраторів.

Моніторити стан компаній 24/7 допоможе система CONTR AGENT, яка містить базу досьє на понад 6,5 млн компаній та ФОП України. Почати моніторинг зараз.

Також можна поставити свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Зверніть увагу, що юрособи незабаром отримають форми для повідомленням про бенефіціарів та структуру власності

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини