Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінсоцполітики пояснило, як із 1 вересня отримати гроші замість "пакунку малюка"

5 серпня 2020, 13:24
5380
10
Реклама

Мінсоцполітики на своїй Фейсбук-сторінці навело алгоритм дій молодих батьків, які бажають отримати гроші замість "пакунку малюка".

Для того, щоб отримати компенсацію "пакунка малюка" у вигляді коштів, батькам необхідно звернутися до ПриватБанку, укласти з ним договір та відкрити рахунок зі спеціальним режимом використання. Потім вони отримують спеціальну соціальну картку. Батьки/опікуни протягом 12 місяців з дати народження дитини мають звернутися до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за місцем проживання/перебування із заявою та пакетом документів, які можна подати в електронному вигляді.

Отримувач коштів самостійно витрачає їх протягом року у визначених закладах торгівлі або через інтернет-магазини для придбання дитячих товарів.Водночас перелік магазинів, в яких можна використати дані кошти, відсутній. У коментарях пресслужба Мінсоцполітики обіцяє, що найближчим часом повідомить деталі.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства по вашій темі - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Деталі отримання коштів Мінсоцполітики навело в інфографіці:

Як повідомляв Урядовий портал, 29 липня КМУ було прийнято рішення розпочати з 1 вересня реалізацію пілотного проекту "Монетизація одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" у 2020-2021 роках".

Мінфін, зі свого боку, уточнив, що йдеться про виплату грошової компенсації вартості одноразової натуральної допомоги "пакунок малюка" на дітей, які народились у 2020 році та не отримали пакунок. Ці кошти надійдуть на спецрахунки, що будуть відкриті у вигляді окремої картки у найближчих для заявників відділеннях АТ КБ "ПриватБанк". Державна допомога спрямовується виключно на придбання дитячих товарів (засобів догляду, одягу, взуття, харчування, дитячого посуду, іграшок) та товарів для породіллі (прокладок для лактації та прокладок післяпологових). Мережа закладів торгівлі, де можна буде здійснити такі закупівлі, буде визначена Мінсополітики за бажанням цих закладів долучитись до пілотного проекту.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини