Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НАДС виклало алгоритм накладання дисциплінарного стягнення на держслужбовця, який перебуває у відпустці чи на лікарняному

10 серпня 2020, 10:30
574
0
Реклама

Рішення про накладення на держслужбовця дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження приймає суб'єкт призначення протягом 10 календарних днів з дня отримання подання дисциплінарної комісії у держоргані. Рішення оформлюють відповідним актом суб'єкта призначення. Відповідний порядок містить ст. 77 Закону України "Про державну службу" від 10.12.2015 р. № 889-VIII.

Проте дисциплінарне стягнення не можуть застосувати під час відсутності держслужбовця на службі у зв'язку з тимчасовою непрацездатністю, під час перебування його у відпустці або у відрядженні (ч. 4 ст. 74 Закону). До того ж перед тим, як накласти дисциплінарне стягнення, суб'єкт призначення повинен отримати від держслужбовця письмове пояснення (ч. 1 ст. 75 Закону).

Тому рішення щодо дисциплінарного стягнення чи закриття дисциплінарного провадження приймає суб'єктом призначення впродовж 10 календарних днів, наприклад, шляхом проставлення резолюції суб'єкта призначення на поданні дисциплінарної комісії. Оформлюють відповідне рішення (видають наказу або розпорядження) щодо держслужбовця, відносно якого ініційовано дисциплінарне провадження, після закінчення періоду його тимчасової непрацездатності, часу перебування у відпустці або у відрядженні.

Джерело: лист НАДС від 23.07.2020 р. № 103-р/з.

Також можете ознайомитися із статтями видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "Бюджетні відрядження: Мінфін скомандував видавати аванс у безготівковій формі";

- "Хто дає добро на матдопомогу держслужбовцям місцевих держадміністрацій".

Для отримання доступу до аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН та інших документів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН - скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини