Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлений функціонал ЄДР дозволить із 17 серпня обирати спрощену систему оподаткування

11 серпня 2020, 10:45
2594
0
Реклама

Мін'юст інформує, що з 17 серпня 2020 року після впровадження оновленого програмного забезпечення Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань планується запровадити можливість:

- обрання спрощеної системи оподаткування;

- добровільної реєстрації як платника податку на додану вартість;

- включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Це буде відбуватися шляхом заповнення відповідних сторінок заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань відповідно до положень наказу № 1716/5 "Про оновлення форм заяв у сфері державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань".

Раніше Мін'юст повідомляв, що подавати заяви в частині обрання спрощеної системи оподаткування та/або добровільної реєстрації як платника ПДВ та/або включення до Реєстру неприбуткових установ та організацій можна буде з дня розміщення на вебсайті Мін'юсту відповідного оголошення. Аналогічно можливість внести до ЄДР відомості про номер телефону та/або адресу електронної пошти засновника/учасника, керівника чи члена керівного органу юрособи з'явиться після доопрацювання програмних засобів цього реєстру.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства або появу роз'яснень податківців з тем, які цікавлять, - встановіть для них контроль у LIGA360. Щойно з'явиться потрібна інформація - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні кожному бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини