Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила деталі заповнення уточнюючої декларації для власників промислових будівель

13 серпня 2020, 10:30
970
0
Реклама

Починаючи з 23.05.2020 р. з переліку об'єктів оподаткування податком на нерухомість виключені будівлі промисловості, які віднесені до групи "Будівлі промислові та склади" (код 125) ДК 018-2000, які використовують за призначенням у госпдіяльності суб'єкти господарювання, основну діяльність яких класифікують у секціях B - F КВЕД ДК 009:2010, та їх не здають власники в оренду, лізинг, позичку.

Йдеться про оновлений пп. "є" пп. 266.2.2 ПКУ завдяки уже відомому Закону № 466. В ДПС назвали 4 умови для звільнення від податку будівель промисловості.

За словами податківців, власники будівель промисловості мали протягом 30 к. дн. з дня набрання чинності Законом № 466 подати декларації з типом "Уточнююча" або "Звітна" (у разі, якщо на граничну дату подання декларації не виникало об'єктів оподаткування), в яких відобразити відповідні зміни податкового зобов'язання з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за періоди, починаючи з 23 травня 2020 року. Про це повідомлялось у новині "Погані новини від ДПС для деяких власників нерухомості".

Лише тепер в ДПС відповіли, як заповнити розд. І додатка 2 до податкової декларації з типом "Уточнююча" аби скоригувати податкові зобов'язання, нараховані за будівлі промисловості, які здають їх власники в оренду, лізинг, позичку, у зв'язку із змінами, внесеними Законом № 466?

В такому випадку розд. І "Розрахунок податкового зобов'язання" додатка 2 заповнюють наступним чином:

- значення показників граф 1 - 9, 13-14 та 20 переносять за даними раніше поданої податкової декларації за 2020 рік;

- графи 16-18 не заповнюють;

- графи 10-12, 15, 19, 21 - 23 збільшують на суму податкового зобов'язання, нарахованого за будівлі промисловості, які здають їх власники в оренду, лізинг, позичку.

Водночас при уточнені податкового зобов'язання за ІІ квартал значення графи 21 визначають пропорційно кількості днів перебування в оренді, лізингу, позичці будівель промисловості, починаючи з 23.05.2020 р.

Дані про інші об'єкти нежитлової нерухомості, які не потребують уточнення, переносять за даними раніше поданої податкової декларації за 2020 рік.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 106.07 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини