Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Фонд держмайна назвав строки старту оренди за новими правилами і процедурами

18 серпня 2020, 12:45
1122
0
Реклама

Як інформує сайт Фонду державного майна України, Фонд повністю готовий до запуску оренди державної власності за новими, прозорими правилами. Це стало можливим після затвердження нових форм договорів оренди. Важливо, що тепер балансоутримувач державного майна також стає стороною договору оренди і отримує можливість безпосередньо дбати про свої інтереси як особи, яка отримує на свої рахунки частину орендної плати.

Перелік вакантних об'єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду, налічує 4262 вакантні об'єкти, які оприлюднені на сайті Фонду. Наразі регіональні відділення здійснюють наповнення інформації про ці об'єкти у відповідності із Законом про оренду. Зокрема обов'язково завантажуються фотографії об'єкта, а також його поверховий план. Так само завантажуються різноманітні документи. Вся інформація щодо об'єктів оренди завантажується у внутрішню базу даних Фонду, яка однак є розкритою на його офіційному сайті. В найближчому майбутньому всі ці дані будуть передані безпосередньо в Prozorro.Продажі.

Враховуючи всі вимоги законодавства, максимальний строк з моменту прийняття рішення орендодавцем про включення об'єкта оренди до Переліку відповідного типу за заявою потенційного орендаря до оприлюднення в електронній торговельній системі (ЕТС) оголошення про аукціон становить 20 робочих днів. Проведення аукціону повинно відбутись протягом 20-35 календарних днів з моменту публікації оголошення в ЕТС. Загалом строки на укладення договору оренди визначеного об'єкту становлять від 80 до 140 днів.

Не дайте рейдерам нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини