Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці назвали умову несплати податку на нерухомість за виробниче приміщення

25 серпня 2020, 16:00
2185
0
Реклама

Чи можливе звільнення від сплати податку на нерухомість за нежитлову будівлю, яка використовуються в якості цеху з виробництва металоконструкцій?

На цей запит контролери відповідають - аби застосувати звільнення від оподаткування будівля промисловості має однозначно відповідати таким ознакам:

- бути класифікована у групі "Будівлі промисловості та склади" (код 125) ДК 018-2000;

- використовуватись протягом звітного (податкового) періоду за призначенням у госпдіяльності;

- не має бути здана в оренду, лізинг, позичку іншим суб'єктам господарювання;

- основний вид діяльності суб'єкта господарювання згідно з реєстраційними даними має бути класифікований у секціях B - F КВЕД ДК 009:2010.

Законодавець пов`язує звільнення від сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не тільки і не стільки зі статусом будівлі (тобто придатністю до застосування у виробничому промисловому циклі господарської діяльності), як з використанням будівлі за цільовим призначенням для виготовлення промислової продукції.

Сама по собі наявність у будівлі статусу будівлі промисловості не може бути достатньою підставою для звільнення від оподаткування на підставі пп. "є" пп. 266.2.2 ПКУ і якщо основним реєстраційним видом господарської діяльності є, скажімо, як в автора запиту - виробника вікон, є неспеціалізована оптова торгівля (код 46.90 КВЕД), тобто секція G, то пільга не застосовується.

Докладніше про це нововведення в сплаті податку на нерухомість та про те, яким ознакам має відповідати промислова будівля аби все ж застосувати звільнення від оподаткування читайте в матеріалі "Тепер за передані в оренду промислові будівлі та склади треба сплачувати податок на нерухомість" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Джерело: ІПК ДПС України від 18.08.2020 р. № 3408/ІПК/16-31-04-03-33

Більше відповідей ДПС на запитання платників податків з усіх напрямків податкового законодавства читайте в модулі "База податкових знань" ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Скористайтеся для цього тестовим доступом.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини