Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці роз’яснили, як звітувати про "карантинну" допомогу по безробіттю

27 серпня 2020, 09:50
672
0
Реклама

В світлі цілого ряду змін до податкового законодавства, пов'язаних з особливостями дії карантину, у профільному відомстві проводять актуалізацію роз'яснень.

Серед іншого, контролери нагадали про звільнення з 2 квітня 2020 року від ПДФО допомоги по частковому безробіттю на період карантину (Закон № 591).

Дане послаблення поширюється й на підприємців - платників єдиного податку, оскільки цей дохід не пов'язаний з результатом від здійснення господарської діяльності такого підприємця.

Також "карантинна" допомога підприємця по безробіттю не оподатковується військовим збором.

А от юридичній особі, яка виплачує допомогу по частковому безробіттю на період карантину фізичній особі, слід виконати функції податкового агента, зокрема в частині відображення зазначеного доходу у формі № 1ДФ.

Докладніше про це - в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Допомога по частковому безробіттю на період карантину: оновлені правила отримання".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 07.08.2020 р. № 3247/ІПК/99-00-04-05-03-06.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини