Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці поділилися алгоритмом розрахунку штрафів за невчасне коригування "акцизних" обсягів пального

27 серпня 2020, 13:15
361
0
Реклама

Яким чином визначається сума акцизного податку з метою застосування штрафних санкцій за порушення граничного терміну реєстрації розрахунку коригування до акцизної накладної, якщо таким розрахунком коригування зменшуються обсяги пального/спирту етилового?

На це у податковому відомстві зауважили - розрахунок у такому випадку здійснюється виходячи з обсягів, на які реалізатор склав та надіслав розрахунок коригування отримувачу, а той, в свою чергу, повинен був зареєструвати його в ЄРАН.

Принагідно податківці нагадали про те, що штрафні санкції за таке порушення застосовуються контролюючими органами до отримувача на підставі акту камеральної перевірки, прийнятого за його наслідками податкового повідомлення - рішення.

Адже попри складання розрахунку коригування на зменшення обсягів реалізованого пального чи спирту постачальником, саме отримувач має провести його реєстрацію в ЄРАН.

При цьому і зменшити обсяг реалізованого пального за таким розрахунком коригування постачальник зможе лише після його реєстрації в ЄРАН отримувачем.

Докладніше про "Розрахунок коригування до акцизної накладної" можна дізнатися з модуля Ситуації. Для отримання доступу до документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися ТЕСТОВИМ доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 114.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua)

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини