Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін озвучив показники мінзарплати у Держбюджеті-2021

11 вересня 2020, 14:50
1436
0
Реклама

Державний бюджет 2021 року має бути збалансованим та буде сконцентрований на соціальному напрямі. Про це наголосив заступник міністра фінансів Роман Єрмоличев під час зустрічі з представниками різних галузей профспілок та роботодавців, представниками Мінекономіки та Мінсоцполітики. Мета зустрічі - здійснення соціального діалогу для обговорення проекту держбюджету на 2021 рік та можливості врахування в ньому пропозицій сторін. Про це інформує сайт Мінфіну.

"Держбюджет ще остаточно не сформований. Наразі тривають консультації. Водночас ми маємо враховувати нестабільну економічну ситуацію в країні. Так, передбачається дефіцит держбюджету на рівні 6% у 2021 році, 4,5% у 2022 році та 3% у 2023 році. В цьому році він на рівні 7,5% ВВП", - повідомив Роман Єрмоличев.

Також він зазначив, що прийняття рішення про збільшення мінзарплати - це суттєвий додатковий ресурс, який необхідно врахувати в державному бюджеті.

"Додаткові видатки становлять близько 47 млрд гривень. Адже з 1 січня 2021 року мінімальна заробітна плата буде збільшена до 6 тис. грн, а з 1 липня 2021 року - до 6,5 тис. грн. Також при розрахунках до проекту бюджету на 2021 рік передбачається збереження співвідношення між розмірами посадового окладу працівника І-го тарифного розряду ЄТС та мінімальної заробітною платою, що склалося у поточному році", - зазначив заступник міністра.

Стежите за усіма новинами по темі "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте, та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Нагадаємо, що із 01 вересня 2020 року збільшився розмір мінімальної зарплати, , який встановлений ст. 8 Закону України "Про Державний бюджет на 2020 рік" від 14.11.2019 р. № 294-IX. Про те, як це вплинуло на інші показники - трудові штрафи, базу нарахування ЄСВ, мінімальні трудові гарантії тощо - читайте в матеріалі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини