Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ визначився, кому з медиків доплачуватимуть за допомогу хворим на COVID-19 до кінця 2020 року

22 вересня 2020, 14:45
10687
11
Реклама

Починаючи із 1 вересня до 31 грудня 2020 р. виплачують доплати до зарплати медичним та іншим працівникам закладів охорони здоров'я:

- лікарям (незалежно від посад) у розмірі 70% посадового окладу, визначеного за 14 тарифним розрядом Єдиної тарифної сітки;

- фахівцям, які відповідають кваліфікаційним вимогам, затвердженим МОЗ, у розмірі 50% мінімальної зарплати;

- молодшим медичним сестрам у розмірі 25% мінімальної зарплати.

Дану виплату встановлено постановою КМУ від 19.06.2020 р. № 610, а на її виплату спрямовують субвенції з держбюджету місцевим бюджетам згідно постанови КМУ від 22.07.2020 р. № 623.

І ось МОЗ наказом від 03.09.2020 р. № 2021 затверджено:

- перелік посад медичних та інших працівників закладів охорони здоров'я комунальної форми власності (крім лікарів та/або команд первинної медичної допомоги) та закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління МОЗ, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, та тих, що забезпечують життєдіяльність населення, що мають право на встановлення доплати до зарплати з 1 вересня до 31 грудня 2020 року;

- перелік типів закладів охорони здоров'я комунальної форми власності та закладів охорони здоров'я, що належать до сфери управління МОЗ, які надають медичну допомогу хворим на COVID-19, та тих, що забезпечують життєдіяльність населення, в яких медичні та інші працівники мають право на встановлення доплати до зарплати з 1 вересня до 31 грудня 2020 року.

Нагадаємо, що із 1 вересня збільшена мінімальна зарплата. Про те, які показники зміняться у зв'язку із цим, читайте за посиланням.

Стежите за усіма новинами по темі "Зарплата та кадри"? Отримайте доступ до LIGA360 і відстежуйте інформацію за тематикою, обирайте ЗМІ, яким довіряєте та сформуйте свою індивідуальну стрічку новин. Отримайте вільний доступ до LIGA360, якщо користуєтеся принаймні одним з продуктів ЛІГА:ЗАКОН.

Читайте також:

- "Атестацію для лікарів перенесли у зв'язку з карантином";

- "У разі встановлення інвалідності через коронавірус медикам виплачуватимуть до 840 тисяч грн";

- "Листки непрацездатності на період самоізоляції від COVID-19 заповнюються по-особливому".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини