Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС пояснила щодо донарахування ПДВ при продажу за цінами, нижчими митної вартості

23 вересня 2020, 10:00
941
0
Реклама

Йдеться про базу оподаткування ПДВ операцій з постачання ввезених товарів на митній території України. Зокрема - у випадку, якщо було сплачено ПДВ, виходячи із індикативної (митної) вартості, яка є вищою, ніж договірна вартість товарів, а надалі здійснюється реалізація таких товарів на митній території України за вартістю, нижчою за індикативну (митну), але вищою, ніж ціна їх придбання у постачальника.

У такому разі, запевняють податківці, обов'язку щодо донарахування податкових зобов'язань з ПДВ не виникає.

Адже для операцій з постачання на митній території України імпортованих товарів база оподаткування ПДВ визначається за загальним правилом - виходячи з їх договірної вартості, але не нижче ціни придбання, без урахування величини митної вартості.

До речі, цьогорічні ПДВ-новації було розглянуто в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Розбираємо Закон № 466 по кісточках: ПДВ-зміни".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: ІПК ДПСУ від 17.08.2020 р. № 3382/ІПК/99-00-05-06-02-06

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини