Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінцифри озвучило нові цифрові послуги та документи

6 жовтня 2020, 10:15
1062
0
Реклама

Міністерство цифрової трансформації інформує про нові електронні послуги у застосунку та на порталі "Дія". Їх урядовці характеризують наступним чином:

Будівельні послуги - це частина впровадження Єдиної електронної системи у сфері містобудування. Можливість розпочати та завершити будівництво об'єктів онлайн, що належать до категорії СС1 (кафе, приватні будинки, малі споруди).

Реєстрація ТОВ онлайн - найшвидша реєстрація бізнесу у світі. Тепер не потрібно буде нікуди йти та витрачати час на збір документів - подання заяви онлайн на порталі "Дія" забере 30 хвилин замість 20 годин.

єМалятко онлайн. Цю послугу від 1 січня цього року можна було отримати офлайн у пологовому будинку або ЦНАПі. І нею вже скористалися понад 20 тисяч родин. Тепер Мінцифри працює над тим, щоб перевести цей сервіс повністю в онлайн.

Реєстрація місця проживання дитини від 14 років. Наразі ця послуга доступна лише у Києві та Харкові. Але поступово буде запущена по всій Україні.

Мінцифри також представило оновлену версію застосунку - "Дія 2.0". Завдяки йому обіцяють можливість передавати копії документів (паспорт, ІПН, свідоцтво про народження), натиснувши "ОК" на push-повідомлення у застосунку "Дія". Також в оновленні з'явилася можливість поділитися технічним паспортом на авто із іншою людиною.

Мінцифри презентувало три нові документи у "Дії". Перший -свідоцтво про народження дитини. Батьки зможуть користуватися ним у будь-яких життєвих ситуаціях завдяки шерингу документів. Разом зі свідоцтвом про народження також відображатиметься і актуальне місце проживання дитини. Також у "Дії 2.0" з'явиться довідка внутрішньо переміщеної особи.

Цифровий ІПН (податковий номер) - ще один новий документ у застосунку. Понад 30 мільйонів українців наразі користуються ІПН. Відтепер цей папірець буде непотрібний, адже буде доступний у смартфоні. За допомогою цифрового шерингу документа його електронну копію можна буде передавати державним органам та бізнесу за секунду.

У "Дії 2.0 "тепер відображаються штрафи за порушення ПДР і борги за виконавчими провадженнями. Користувачі отримують push-повідомлення у застосунку та можуть переглядати інформацію про порушення або наявність виконавчих проваджень на порталі. А також можуть сплатити одразу в застосунку через Apple Pay/Google Pay або карткою.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія. Спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи. Спробувати.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини