Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Форму №1ДФ за ІІІ квартал 2020 року потрібно подавати за оновленими правилами

13 жовтня 2020, 16:40
14230
0
Реклама

Нагадаємо, що з 01.07.2020 р. набрали чинності зміни, внесені до Довідника ознак доходів наказом Мінфіну від 28.05.2020 р. № 241. Тож податківці нагадали, що ці зміни, зокрема, встановлюють нові правила відображення у формі № 1ДФ поворотної фінансової допомоги.

Відповідно до оновленого Довідника ознак доходів порядок відображення поворотної фінансової допомоги залежить від того, йдеться про її отримання чи надання.

Так, основна сума поворотної фінансової допомоги, яка надається суб'єктом господарювання фізособі - підприємцю або фізособі, відображається формі № 1ДФ з ознакою доходу "197".

Сума поворотної фіндопомоги, яка повертається фізособі - підприємцю або фізичній особі, відображається у формі № 1ДФ ознакою доходу "153".

Контролери нагадали, що згідно з пп. 165.1.31 ПКУ до складу загального місячного (річного) оподатковуваного доходу платника податку не включається основна сума поворотної фінансової допомоги, наданої платником податку іншим особам, яка повертається йому, основна сума поворотної фінансової допомоги, що отримується платником податку.

Нагадаємо, що такі нові ознаки доходів застосовуються вперше під час подання форми № 1 ДФ за ІІІ квартал 2020 р. Детально про запроваджені Мінфіном нові коди ознак доходу для форми № 1ДФ читайте в матеріалі.

Більше про заповнення форми № 1ДФ допоможуть дізнатися матеріали з модуля ситуацій ІПС ЛІГА:ЗАКОН (спробуйте тестовий доступ):

- "Порядок заповнення форми № 1ДФ";

- "Порядок подання форми № 1ДФ";

- "Проведення коригувань (виправлення помилок) у формі № 1ДФ".

Джерело: повідомлення ГУ ДПС у Рівненській області

Подавати звітність, контролювати своєчасність і повноту сплати податків до бюджету та відслідковувати всі податкові зміни просто з рішенням LIGA360:Бухгалтер. Отримайте тестовий доступ, щоб працювати легко та швидко.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини