Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФДМУ зробив публічними рішення щодо договорів оренди держмайна

20 жовтня 2020, 12:00
607
0
Реклама

Публічною зробили інформацію про договори оренди, щодо яких орендодавці прийняли рішення про їх продовження без аукціону та про договори, щодо яких орендодавці прийняли рішення про збільшення строків оренди у зв'язку із приведенням цих строків у відповідність з чинним законодавством. Інформацію почали розміщати Фонд держмайна України і його регіональні відділення.

Уніфікований формат прийняття таких рішень та порядок розкриття інформації про них затвердили відповідним Регламентом.

Такі дії Фонду держмайна посилять публічний контроль обґрунтованості можливості продовжити договорів на новий строк без аукціонів та збільшення строків оренди.

Реєстри рішень орендодавців про продовження чинних договорів оренди без аукціону та рішень орендодавців про збільшення строку договорів розміщені за посиланням.

Нагадаємо, що відповідно до ч. 2 ст. 18 Закону України “Про оренду державного та комунального майна” без проведення аукціону можуть бути продовжені договори, які:

- укладені та продовжуються вперше, за умови, якщо строк оренди за такими договорами становить 5 років або менше;

- укладені без проведення аукціону з установами, організаціями, передбаченими ч. 1 ст. 15 цього Закону;

- укладені без проведення аукціону з підприємствами, установами, організаціями, передбаченими ч. 2 ст. 15 цього Закону відповідно до вимог ст. 15 цього Закону, крім випадків, передбачених абзацами 11 та 12 ч. 2 ст. 15 цього Закону;

- укладені з підприємствами, установами, організаціями, що надають соціально важливі послуги населенню, перелік яких визначається КМУ, додатковий перелік яких може бути визначений представницькими органами місцевого самоврядування згідно із законодавством.

Також читайте статтю "Оформлювати оренду держмайна будемо по-новому: з'явилися примірні договори" у виданні БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Унікальна пропозиція: три місяці у подарунок при передплаті професійних видань від ЛІГА:ЗАКОН на 6 або 12 місяців. Для того, щоб скористатися вигідною акційною пропозицією, заповніть, будь ласка, форму зворотнього зв'язку.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини