Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін представив єдину звітність із ПДФО та ЄСВ

22 жовтня 2020, 12:50
11777
0
Реклама

Із 1 січня 2021 року запрацюють Закони № 115 та № 116, які передбачають єдину звітність про суми утриманого та/або сплаченого ПДФО, а також суми нарахованого ЄСВ. Її подаватимуть щокварталу.

Податкові агенти подаватимуть податковий розрахунок сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого ЄСВ (з розбивкою по місяцях звітного кварталу), до контролюючого органу за основним місцем обліку.

До того ж звітність про нарахування ЄСВ буде складовою звітності з ПДФО (єдиного податку).

Подати квартальну звітність без помилок та вчасно допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому все, що потрібно підприємцю - усі актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Все це за 28 гривень на місяць. Переконайтеся самі.

Тепер Мінфін оприлюднив проект наказу про внесення змін до наказу Мінфіну від 02.10.2015 р. № 859.

В результаті отримаємо в новій реакції форму податкової декларації про майновий стан і доходи та інструкції щодо її заповнення.

Таку декларацію доповнять окремими додатками ЄСВ 1, ЄСВ 2 та ЄСВ 3 та виокремлять зобов'язання з ЄСВ в декларації для:

- ФОП, крім осіб, які перебувають на спрощеній системі оподаткування;

- осіб, які провадять незалежну професійну діяльність;

- членів фермерського господарства, якщо вони не належать до осіб, які підлягають страхуванню на інших підставах;

- осіб, які сплачують ЄСВ на умовах договору про добровільну участь у загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванні.

Варто відмітити, що додатки до декларації ЄСВ 1, ЄСВ 2, ЄСВ 3 запрацюють лише після втрати чинності наказом Мінфіну від 14.04.2015 р. № 435.

Також в декларація з'явиться додаток КІК "Розрахунок податкових зобов'язань з податку на доходи фізичних осіб та військового збору, визначених з частини прибутку контрольованої іноземної компанії". Цього вимагає Закон № 466, за яким платник податку - резидент, який визнається контролюючою особою щодо контрольованої іноземної компанії, зобов'язаний визначити частину прибутку контрольованої іноземної компанії, включити її до загального оподатковуваного доходу та відобразити в річній податковій декларації.

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини