Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці вимагають повідомляти їм про зміну місця проживання

23 жовтня 2020, 09:20
863
0
Реклама

В Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області нагадують, що громадяни, які змінили місце проживання, зобов'язані протягом місяця повідомити про такі зміни органи податкової служби. Для внесення змін до Державного реєстру фізичній особі необхідно подати до державної податкової інспекції за місцем реєстрації заяву за формою № 5ДР. Це визначено статтею 70 ПКУ та Положенням про реєстрацію фізичних осіб у Державному реєстрі фізичних осіб - платників податків.

Податківці звертають увагу, що завдяки своєчасно внесеній достовірній інформації про фактичні реєстраційні дані фізичних осіб, громадяни у визначений законодавством термін отримають податкові повідомлення - рішення про нараховані суми податків, а саме податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, земельного податку та транспортного податку. Відповідно, зможуть своєчасно виконати свій обов'язок зі сплати майнових податків, не порушуючи граничні терміни сплати та уникнути фінансових санкцій.

Нагадаємо, що податковою адресою платника податків - фізичної особи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. Платник податків - фізична особа може мати не більше однієї податкової адреси.

Зручний та швидкий пошук інформації на більш ніж 6,5 млн юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців України надає аналітична система перевірки та моніторингу CONTR AGENT. Спробуйте зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини