Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки пропонує 7 ознак трудових відносин

30 жовтня 2020, 15:10
2443
0
Реклама

У владі не полишають спроб втілити в трудовому законодавстві чіткі ознаки для класифікації відносин як трудові.

Тож Мінекономіки підготувало законопроект про зміни до КЗпП, за яким визначать поняття трудових відносин та ознак їх наявності.

Роботу зможуть визнати такою, яка виконується в межах трудових відносин незалежно від назви та виду договірних відносин між сторонами, якщо будуть три і більше нижчезазначених ознак наявності трудових відносин:

1) особисте виконання особою роботи за конкретною кваліфікацією, професією, посадою за дорученням та під контролем особи, в інтересах якої виконуються роботи;

2) здійснення регулювання процесу праці, що носить постійний характер та, як правило, не передбачає встановлення особі конкретного визначеного результату (обсягу) робіт за певний період часу;

3) виконання роботи на визначеному або погодженому з особою, в інтересах якої виконуються роботи, робочому місці з дотриманням встановлених нею правил внутрішнього трудового розпорядку;

4) організація умов праці, зокрема, надання засобів виробництва (обладнання, інструментів, матеріалів, сировини, робочого місця) забезпечується особою, в інтересах якої виконуються роботи;

5) систематична виплата особі, яка виконує роботу, винагороди у грошовій або натуральній формі;

6) встановлення особою, в інтересах якої виконуються роботи, тривалості робочого часу та часу відпочинку;

7) відшкодування поїздок та інших фінансових витрат, пов'язаних з виконанням роботи, особою, в інтересах якої виконується робота.

Також пропонують впровадити правонаступництво у трудових відносинах - продовження трудових відносин з працівниками у разі зміни власника підприємства, установи, організації, реорганізації підприємства, установи, організації (злиття, приєднання, поділу, перетворення, виділу).

Окрім того, можуть передбачити, що установчими документами роботодавця частина повноважень у сфері трудових відносин можна буде передати керівникам відокремлених підрозділів юридичних осіб.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Раніше ми повідомляли, що Уряд хоче запровадити 7 видів трудових договорів у законі, який замінить КЗпП.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини