Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджена форма повідомлення нерезидентів про взяття їх на облік в ДПС

5 листопада 2020, 14:05
619
0
Реклама

Нерезиденти (іноземні юридичні компанії, організації), які працюють в Україні через відокремлені підрозділи, у т. ч. постійні представництва, або придбавають нерухомість чи отримують майнові права на таке майно в Україні, або відкривають рахунки в банках України, зобов'язані стати на облік у контролюючих органах. Такими є приписи п. 64.5 ПКУ.

Аби реалізувати цю норму Мінфін розробив порядок повідомлення нерезидентів про взяття на облік як платників податків, який Уряд затвердив 04.11.2020 р.

Цей Порядок визначає механізм повідомлення контролюючими органами нерезидентів про взяття їх на облік як платників податків. Зокрема, при взятті на облік цих осіб у контролюючих органах відповідно до поданої ним заяви та документів, таким нерезидентам не пізніше наступного робочого дня з дня взяття на облік за основним місцем обліку надсилається (видається) довідка.

Якщо взяття на облік нерезидента здійснено за рішенням контролюючого органу на підставі акту перевірки, без заяви про взяття на облік та отримання заперечення до акту перевірки, таким нерезидентам надсилається (видається) Повідомлення нерезидентів про взяття на облік як платників податків. Затвердженим Урядом Порядком визначена форма Повідомлення та процедура його направлення нерезиденту.

Джерело: сайт Мінфіну.

Чорна п'ятниця від ЛІГА:ЗАКОН відбудеться 6-го листопада. У вас є можливість отримати незамінні продукти та системи для роботи бухгалтерів та аудиторів за найкращими цінами вже у цю п'ятницю. Аби не пропустити шанс скористатися головною пропозицією року, заповнюйте заявку - і долучайтеся до числа перших користувачів, яким буде надіслано акційні пропозиції.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини