Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чим загрожує реєстрація підприємства за домашньою адресою засновника чи директора

6 листопада 2020, 09:30
3093
0
Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що пільги зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, не надаються, зокрема, на об'єкти оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, використовуються у підприємницькій діяльності). При цьому податківці впевнені: якщо фізична особа є засновником юридичної особи, то така особа не може застосувати пільгу зі сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, до об'єкта житлової нерухомості, за адресою якого зареєстрована дана юридична особа.

Така позиція обгрунтовується аналізом низки норм ПКУ. Зокрема тим, що за п. 45.1 цього Кодексу податковою адресою платника податків - фізособи визнається місце її проживання, за яким вона береться на облік як платник податків у контролюючому органі. А податковою адресою юридичної особи (відокремленого підрозділу юридичної особи) є місцезнаходження такої юридичної особи, відомості про що містяться у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань (п. 45.2 ПКУ).

При цьому податківці вказують, що відповідно до ст. 93 ЦКУ місцезнаходженням юридичної особи є фактичне місце ведення діяльності чи розташування офісу, з якого проводиться щоденне керування діяльністю юридичної особи (переважно знаходиться керівництво) та здійснення управління і обліку.

Чорна п'ятниця від ЛІГА:ЗАКОН відбудеться 6-го листопада. У вас є можливість отримати незамінні продукти та системи для роботи бухгалтерів, аудиторів і підприємців за найкращими цінами вже у цю п'ятницю. Аби не пропустити шанс скористатися головною пропозицією року, заповнюйте заявку і долучайтеся до числа перших, кому буде надіслано акційні пропозиції.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини