Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи впливає міцність пива на ставку акцизного податку та маркування

10 листопада 2020, 15:35
356
0
Реклама

ДПС роз'яснила, що товар згідно коду УКТ ЗЕД 2203 00 та опису "Пиво із солоду (солодове)" оподатковується за ставкою акцизного податку 2,78 грн за 1 літр, тобто незалежно від вмісту спирту етилового.

Причому розрахунок акцизного податку з пива проводиться виходячи з бази оподаткування, об'єкту оподаткування та ставки акцизного податку, а саме - кількості літрів реалізованої продукції (пива) та ставки 2,78 грн за 1 літр.

Окрім того, податківці розповіли, як маркувати пиво. Враховуючи те, що відсутній окремий вид акцизної марки для маркування пива, та те, що пиво є продуктом бродіння, для маркування пива використовується марка акцизного податку типу ВП, а саме:

- для продукції вітчизняного виробництва АВ ВП (у червоній кольоровій гамі);

- для продукції імпортного виробництва АІ ВП (у оранжевій кольоровій гамі).

Джерело: ІПК ДПСУ від 25.09.2020 р. № 4010/ІПК/99-00-09-03-03-06

Нагадаємо, що для роздрібної торгівлі пивом (в т.ч. виключно пивом) суб'єктам господарювання (у т. ч. платникам єдиного податку) необхідно отримати ліцензії на роздрібну торгівлю алкогольними напоями з обов'язковим обладнанням місця торгівлі РРО/програмним РРО. Принагідно ознайомтеся зі статтею "Чи потрібна ліцензія та РРО підприємцю-єдиннику під час продажу пива на розлив" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух" - скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини