Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Недоплату до бюджету при уточненні податкових зобов’язань з ПДВ сплачують на електронний рахунок

10 листопада 2020, 17:20
336
0
Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області нагадали про механізм сплати податкових зобов'язань з ПДВ із використанням електронних ПДВ-рахунків.

При поданні платником ПДВ уточнюючих розрахунків за попередні періоди, які передбачають збільшення податкових зобов'язань з ПДВ, для їх сплати до бюджету ДПС надсилає Казначейству реєстр платників ПДВ. В цьому реєстрі зазначають, зокрема суми ПДВ, що підлягають перерахуванню до бюджету. Робить такі дії ДПС не пізніше наступного робочого дня із дня подання таких уточнюючих розрахунків.

Отже, якщо подані уточнюючі розрахунки до податкової звітності з ПДВ, які передбачають збільшення податкових зобов'язань з ПДВ, то платники ПДВ повинні перерахувати необхідну суму на електронний рахунок.

Проте суму штрафів та пеню при поданні уточнюючого розрахунку, податкові зобов'язання, визначені контролюючим органом відповідно до пп. 54.3.1, 54.3.2, 54.3.5, 54.3.6 ПКУ, а також нараховану контролюючим органом штрафну санкцію та пеню сплачують до бюджету з поточного рахунка.

Платникам ПДВ може стати в нагоді стаття "Складники формули реєстраційного ліміту в судових спорах" видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН.

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини