Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Скільки податку сплачувати із продажу за рік декількох легкових чи вантажних авто

12 листопада 2020, 10:00
33117
0
Реклама

Дохід, отриманий від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року одного з об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, не оподатковують (п. 173.2 ПКУ).

У випадку із продажем протягом звітного (податкового) року другого об'єкта рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда, дохід оподатковують за ставкою 5%.

В свою чергу дохід від продажу (обміну) протягом звітного (податкового) року третього та наступних об'єктів рухомого майна у вигляді легкового автомобіля та/або мотоцикла, та/або мопеда або іншого транспортного засобу оподатковують за ставкою 18%

Тому, якщо фізособа - резидент отримує дохід від послідовного продажу протягом звітного (податкового) року першого легкового автомобіля, то він не оподатковується ПДФО. Натомість дохід від продажу другого легкового автомобіля оподатковують за ставкою 5%, а дохід від продажу третього та наступного легкового (вантажного) автомобіля - за ставкою 18%.

Водночас дохід, отриманий фізособою від продажу протягом звітного (податкового) року першого та другого вантажного автомобіля, оподатковують за ставкою податку 5%.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 103.22 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Зважайте, що починаючи із 23.05.2020 р. діють нові правила сплати податків з продажу авто та нерухомості.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини