Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У НАДС дуже занепокоєні долею державних службовців, які будуть вивільнені незабаром

30 листопада 2020, 14:40
638
0
Реклама

Голова НАДС Наталія Алюшина взяла участь у онлайн-форумі нового місцевого самоврядування, який був присвячений актуальним питанням реформи місцевого самоврядування та децентралізації, про це інформує сайт відомства. Голова Агентства зазначила, що в НАДС дуже занепокоєні долею державних службовців, які будуть вивільнені у зв'язку зі змінами адміністративно-територіального устрою. І закликала представників ОТГ посилити свої громади професійними кадрами.

"Ми не можемо допустити даремного витрачання державних ресурсів, оскільки на добір та навчання таких людей було докладено чимало зусиль. Тож зверніть увагу на людей, які ось-ось будуть вивільнені. А це майже 15 тисяч державних службовців! Заберіть собі за можливістю професіоналів, які зможуть посилити ваші територіальні громади", - зазначила Наталія Алюшина.

Крім того, Голова НАДС зазначила, що служба в ОМС потребує реформування на однакових підходах з державною службою. Поданий до парламенту в 2015 році законопроєкт про службу в ОМС передбачає:

- призначення громадян на посади на основі відкритого конкурсу та чітких вимог до посади (освіта, досвід);

- деполітизація служби в ОМС;

- можливість кар'єрного просування та переведення з держслужби в ОМС і навпаки;

- підвищення соціальної захищеності, гарантування державою мінімального рівня посадового окладу та забезпечення достатнього рівня заробітної плати.

Тож необхідно повернутися до питання прийняття нової редакції ЗУ "Про службу в органах місцевого самоврядування" на основі напрацьованого НАДС разом з асоціаціями законопроєкту.

Щоб іти в ногу з вимогами чинного законодавства, користуйтеся інформаційно-правовою системою ЛІГА:ЗАКОН. Вона допоможе відслідковувати зміни в законодавстві. Скористайтеся ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідної вам інформації.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини