Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Самоізоляція працівника від COVID-19: як оформити та оплатити

4 грудня 2020, 10:00
1851
0
Реклама

Луцький місцевий центр з надання правової допомоги поділився інформацією про особливості оплати часу працівника, який знаходиться на самоізоляції від COVID-19.

По-перше, нагадують кому потрібна самоізоляція. До таких осіб належать ті, що:

- очікують результатів тесту на COVID-19;

- близько контактували з особами, що захворіли на COVID-19;

- нещодавно повернулись з країн, де реєструються велика кількість випадки захворювання та про які повідомляє МОЗ України.

Самоізоляція повинна тривати не менше 14 днів з дати настання випадку, який став причиною самоізоляції - подорожі, контакту з хворим тощо.

По-друге, на період перебування застрахованої особи в самоізоляції, обсервації, в тимчасових закладах охорони здоров'я (спеціалізованих шпиталях), у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом у зв'язку з карантином для протидії COVID-19, крім хворих осіб, листок непрацездатності видає лікуючий лікар на строк, визначений законодавством та галузевими стандартами у сфері охорони здоров'я (п. 5.2 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян).

По-третє, особам, які перебувають у закладах охорони здоров'я, а також на самоізоляції під медичним наглядом, допомогу по тимчасовій непрацездатності виплачують у розмірі 50% середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу, за винятком медичних працівників, яким допомогу по тимчасовій непрацездатності у таких випадках виплачують в розмірі 100% середньої зарплати (доходу) незалежно від страхового стажу (ч. 2 ст. 24 Закону № 1105).

Читайте статтю "Листок непрацездатності в разі карантину: кому й за яких умов видають" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом.

Прем'єр-міністр відмітив, що Уряд ухвалив рішення, які дозволять забезпечити компенсацію втрат працівникам у разі захворювання або самоізоляції. Програма в тому числі спрямована на те, щоб уникнути практики, коли працівник замовчує про контакт із хворим, аби не втратити робочі години та заробіток

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини