Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Звільнення єдинника від земельного податку втрачається з передачею ділянки в оренду

4 грудня 2020, 08:30
1681
0
Реклама

Чи збережеться для підприємця-спрощенця пільга зі сплати земельного податку при передачі ділянки чи її частини в оренду? Відповідь податківців однозначна - карантинне звільнення стосується саме ділянок, що безпосередньо використовуються підприємцями у їх діяльності. Законодавчий припис пп. 284.3 ПКУ невблаганно вимагає сплати земельного податку за передані в оренду площі на загальних підставах.

Даний постулат рівною мірою діє і в тому разі, якщо надання в оренду нерухомого майна є одним із видів діяльності або основним.

При цьому, якщо у договорі оренди визначений розмір земельної ділянки, право користування якою передається -сплата земельного податку здійснюється пропорційно, лише за надану в оренду частину земельної ділянки.

Докладніше про це в матеріалі видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН "Земельний податок для єдинників: як сплатити й відзвітувати з 1 липня".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішайте скористатися ТЕСТОВИМ доступом і оцініть зручність та швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Джерело: лист ДПСУ від 06.08.2020 р. № 24881/6/99-00-04-05-03-06

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини