Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада пропонуватиме запровадити електронні лікарняні із 1 лютого

10 грудня 2020, 13:50
519
0
Реклама

На Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів ВРУ розглянули проект постанови "Про заходи щодо запровадження Електронного реєстру листків непрацездатності" (зареєстрована за № 4243).

Голова профільного комітету підкреслила, що електронний лікарняний листок повинен стати запобіжником для витрат з Фонду соцстраху на фальсифіковані лікарняні і ті, які виписують заднім числом.

Комітет Ради вирішив рекомендувати включити даний проект до порядку денного і розглянути його на наступному тижні. Також врахували наступні правки:

- Рада дає рекомендації КМУ, а не окремим міністерствам;

- КМУ має прозвітувати перед комітетом до 15 січня 2021 року і запровадити Електронний реєстр листків непрацездатності з 1 лютого 2021 року.

Також профільний комітет підтримав включення до порядку денного проекту Закону "Про внесення змін до статті 119 Кодексу законів про працю України щодо компенсації із Державного бюджету України заробітної плати працівників, призваних на військову службу" (№ 3031а). Ним пропонують відновити держкомпенсацію юрособам витрат на зарплату працівників, призваних на строкову військову службу.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців по вашій темі - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Нагадаємо, що Фонд соцстраху рекомендує роботодавцям подавати заявки на оплату лікарняних дистанційно.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини