Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Заяви на отримання "карантинної" компенсації на сплату ЄСВ прийматимуть до 21 грудня

Реклама

Починаючи із 12 грудня 2020 року діє Порядок надання одноразової компенсації суб'єктам господарювання, затверджений постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1234. Цією ж постановою визначили й Порядок формування і ведення реєстру набувачів одноразової компенсації суб'єктам господарювання.

Тому уже визначений механізм, за яким надають одноразову компенсацію суб'єктам господарювання для відшкодування витрат, понесених на сплату ЄСВ, та інформаційної взаємодії ДПС, Казначейства та Мінекономіки у процесі перерахування сум компенсації за підтвердженими даними з відповідного реєстру.

Виплата одноразової компенсації суб'єктам господарювання для відшкодування витрат, понесених під час сплати ЄСВ, передбачена Законом України від 04.12.2020 р. № 1071-ІХ, який чинний із 10.12.2020 р.

Компенсацію отримають юрособи, у яких станом на 31.10.2020 р. основний вид економічної діяльності відповідно до ЄДР відносився до переліку основних видів економічної діяльності, стосовно яких здійснюються обмежувальні протиепідемічні заходи, затвердженого КМУ від 09.12.2020 р. № 1236. При цьому госпдіяльність таких суб'єктів господарювання на 10.12.2020 р. за даними ЄДР не припинена.

Аби отримати компенсацію треба до 21.12.2020 р. подати до територіального органу ДПС за місцем обліку як платника ЄСВ відповідну заяву. Її подають засобами електронного зв'язку в електронній формі із зазначенням всіх обов'язкових реквізитів та з використанням засобу кваліфікованого електронного підпису.

Датою подання заяви уважатимуть дату, зафіксовану у квитанції про отримання заяви (перша квитанція), яка сформують в автоматичному режимі (в електронній формі)Заяву опрацюють упродовж трьох робочих днів з дня її отримання.

Про результати розгляду заяви суб'єкту господарювання надсилатимуть квитанцію про внесення даних заяви до реєстру (друга квитанція).

Компенсацію не отримають ті суб'єкти господарювання, в яких на 10.12.2020 р. є заборгованість із сплати ЄСВ.

Суму компенсації розраховують відповідно до ч. 3 ст. 4 Закону як середнє значення сплачених суб'єктом господарювання сум ЄСВ за 10місяців, що передували місяцю набрання чинності Законом (10.12.2020 р.).

Аналітика від ЛІГА:ЗАКОН, правова підтримка, персональні консультації та подання звітності. Усе це ми об'єднали в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер для професіоналів своєї справи. Працюйте продуктивно - замовляйте доступ вже сьогодні.

Також Кабмін визначив сорок дев'ять КВЕДів для надання 8 тисяч грн допомоги працівникам і ФОПам.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини