Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ надав реквізити для повернення помилково отриманої допомоги "8000 грн" від держави

Реклама

Терміни для подання заяв на виплату 8 тисяч допомоги ФОПам і працівникам тривали до 31 грудня. Раніше Мінцифри повідомляло основну причину відмови в надані "карантинної" допомоги.

Але у випадку виявлення недостовірних відомостей, наданих застрахованою особою, на підставі яких виплатили одноразову матеріальну допомогу, котрі впливають на право на її одержання, сума такої допомоги підлягає поверненню застрахованою особою (п. 15 Порядку, затвердженого постановою КМУ від 09.12.2020 р. № 1233).

Для повернення безпідставно виплачених коштів ПФУ надає своїм головним управлінням відомості про виплату одноразової матеріальної допомоги та інформацію про виявлені, за даними реєстру застрахованих осіб, про страхувальників та застрахованих осіб факти повідомлення недостовірної інформації про відповідність їх встановленим критеріям.

У свою чергу органи ПФУ видають рішення про відшкодування одноразової матеріальної допомоги застрахованим особам. Ці рішення надсилають застрахованим особам шляхом його розміщення на електронній персональній сторінці користувача послуг на веб-порталі електронних послуг ПФУ. Одночасно орган ПФУ повідомляє застраховану особу про розміщення вказаного рішення смс повідомленням.

Повернення помилково отриманої одноразової матеріальної допомоги проводиться за реквізитами, наведеними на сайті ПФУ. У призначені платежу особа, яка повертає кошти, зазначає: крім слів "повернення одноразової матеріальної допомоги" також своє П.І.Б. (за наявності), реєстраційний номер облікової картки платника податків.

Для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте тестовий доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини