Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ПФУ порадив підприємцям вчасно подавати звіти та періодично перевіряти страховий стаж

Реклама

В ГУ ПФУ у Київській області звертають увагу, що підприємцям доводиться самостійно дбати про те, аби періоди їх діяльності зарахували до страхового стажу, необхідного при обчисленні пенсії.

В тих випадках, коли не подано звіти або вони подані з помилками, інформація не потрапляє до Реєстру застрахованих осіб.

Для перевірки зарахування періодів діяльності до страхового стажу підприємці, як і громадяни, можуть зареєструватись на вебпорталі ПФУ та отримувати інформацію із Реєстру застрахованих осіб.

Аби відновити упущений страховий стаж підприємцю треба виправити помилки у звітності або за потреби подати звіт.

Проте, за період до 1 січня 2011 року вчасно не подані звіти щодо сум нарахованих внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування подають лише за результатами перевірки, проведеної спеціалістами контрольно-перевірочної роботи органів ПФУ.

Тому для зарахування страхового стажу необхідно звертатися в органи ПФУ із заявою про проведення перевірки до моменту держреєстрації припинення підприємницької діяльності.

Для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Також для платників податків в нагоді стане сервіс онлайн-звітності REPORT, який містить актуальні форми та реквізити для сплати податків, шаблони базових первинних документів та підтримку користувачів в чаті. Замовляйте доступ та переконайтеся самі.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини