Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Держпраці назвали вимоги до роботи на комп’ютеризованому робочому місці з екранними пристроями

15 січня 2021, 12:00
5017
0
Реклама

Управління Держпраці у Кіровоградській області інформує, що під час робити з комп'ютерною технікою потрібно керуватися Вимогами щодо безпеки та захисту здоров'я працівників під час роботи з екранними пристроями.

Так, до роботи на комп'ютеризованому робочому місці з екранними пристроями допускаються працівники, що пройшли вступний та первинний інструктажі з питань охорони праці та пожежної безпеки.

Користувач ПЕОМ один раз на 6 місяців повинен проходити повторний інструктаж з питань охорони праці.

Мінімальні вимоги безпеки до екранних пристроїв наступні:

1) екранні пристрої не мають бути джерелом ризику для працівників;

2) усе випромінювання, за винятком видимої частини електромагнітного спектра, має бути зведене до незначного рівня з погляду безпеки і охорони здоров'я працівників;

3) зображення на екрані має бути стабільним, без миготінь або інших видів нестабільності;

4) яскравість та/або контрастність символів має легко регулюватися працівником під час роботи з екранними пристроями, а також швидко адаптуватися до навколишніх умов;

5) обираючи екрани, слід надавати перевагу таким екранам, які легко та вільно повертаються і нахиляються відповідно до потреби працівника;

6) екран не має відблискувати або відбивати світло, щоб не викликати дискомфорту у працівника під час роботи з екранними пристроями.

Про охорону праці на підприємстві в запитаннях-відповідях митайте в матеріалі сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Для того, щоб уникнути впливу інформаційного шуму і вчасно приймати рішення щодо контролю вашої репутації, використовуйте систему медіамоніторингу Semantrum. Автоматичний моніторинг всіх онлайн та традиційних ЗМІ, інтернет-простору та соцмереж. Замовте тестовий доступ до системи Semantrum.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини