Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Обов’язковий техогляд автомобілів повернеться у 2022 році — міністр

Реклама

Техогляд для транспортних засобів має бути обов'язковим з 2022 року, це одна з основних вимог у наших імплементаційних документах по ЄС. Для цього необхідно ухвалити законопроєкт - розповів міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Наприклад, у непромислових містах основним фактором забруднення є саме транспорт. Транспорт - це ще й питання безпеки перевезення пасажирів і вантажів. Дотримання транспортних технічних вимог і контролю є важливими. Але це має бути лагідно, щоби не викликати негативну реакцію і спротиву населення. Тому що багато хто згадує Державтоінспекцію, коли там були суцільні черги і за якусь гривню все це продавалося. Так не має бути. Ми маємо отримати контроль і доступ до інформації щодо технічно-екологічного стану транспортних засобів", - сказав міністр.

Він додав: "До того ж там є певна відповідальність власника чи користувача автівки, якщо будуть виявлені якісь несправності, а він їх не владнав і через це потрапив у дорожньо-транспорту пригоду. У деяких країнах за це навіть передбачена кримінальна відповідальність, тому що людина фактично ризикує не лише власним життям і здоров'ям, а й інших".

Не встигаєте за змінами законодавства? Liga360 інформуватиме вас автоматично. Налаштуйте Smart-сигнали, щоб відстежувати всі податкові й бюджетні зміни. Отримуйте сповіщення не лише про НПА в цілому, а й правки в окремих абзацах. Щоб спробувати всі функції Liga360: Бухгалтер замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини