Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

До кінця цього місяця уся соціальна інфраструктура перейде з районного підпорядкування до ОТГ — Мінрегіон

Реклама

Міністерство розвитку громад та територій України інформує, що продовжує відстежувати процес передачі майна з районного рівня у комунальну власність територіальних громад. За інформацією від областей, наразі в країні щодо 88% соціальних об'єктів вже прийняті рішення територіальними громадами про взяття їх на баланс. Готові прийняти 100% закладів освіти, культури, охорони здоров'я та інших соціальних об'єктів громади 39-ти нових районів.

"Передачу майна від районів до громад необхідно завершити якнайшвидше. По-перше, завдяки завершенню цього процесу ми нарешті зможемо говорити про стабільність роботи лікарень, амбулаторій, шкіл, дитячих садочків, соціальних установ, бібліотек та навести лад у майнових питаннях. По-друге, задля забезпечення безперебійної роботи соціальних закладів, районам не варто затягувати цей процес та здійснити передачу майна до кінця січня", - зазначає міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов.

Найповільніше процес передачі відбувається у Луганській (54%), Львівській (60%), Закарпатській (70%), Вінницькій (72 %) та Донецькій (78%) областях.

Як не помилитися з даними контрагентів? З рішенням Liga360:Бухгалтер! Перевіряйте постачальників, клієнтів, замовників. Легко дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів - замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини