Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд підвищив соціальні стипендії дітям-сиротам

Реклама

Із 1 січня 2021 року діють законодавчі зміни, уведені Законом № 785-IX, котрі передбачають підвищення розмірів соціальних стипендій. Стосується це дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

Тепер Уряд відповідною постановою з 1 січня 2021 року збільшив розмір соціальної стипендії:

- дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, які навчаються, до 150% розміру прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку. Із 1 січня 2021 року - 3592,50 грн;

- після досягнення такими дітьми 18 років - до 150% розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, установленого на початок відповідного календарного року. Із 1 січня 2021 року - 3405 грн.

Також особи, які у віці від 18 до 23 років залишилися без батьків, якщо вони померли/оголошені померлими, загинули або пропали безвісти, отримали право на виплату соціальної стипендії в період навчання.

Джерело: Урядовий портал.

Не встигаєте за змінами законодавства? Liga360 інформуватиме вас автоматично. Налаштуйте Smart-сигнали, щоб відстежувати всі податкові й бюджетні зміни. Отримуйте сповіщення не лише про НПА в цілому, а й правки в окремих абзацах. Щоб спробувати всі функції Liga360: Бухгалтер замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини