Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Зустрічайте оновлені форми податкової накладної та декларації з ПДВ

Реклама

Мінфін своїм наказом від 02.12.2020 р. № 734 затвердив у новій редакції:

- форму податкової накладної;

- форму податкової декларації з податку на додану вартість;

- форму уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок.

Цей наказ набере чинності з 01 числа місяця, що настає за місяцем його офіційного опублікування. Станом на 01.02.2021 р. він ще не був опублікований.

Також коригувань зазнали окремі акти Мінфіну. Так, у Порядку заповнення податкової накладної закріпили, що у рядку "код" податкової накладної зазначається ознака джерела податкового номера відповідно до реєстру, якому належить податковий номер особи.

При цьому рядок "код" буде заповнюватися у разі заповнення рядка "Податковий номер платника податку або серія (за наявності) та номер паспорта" податкової накладної.

Уточнень зазнав і Порядок заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість. Тут підкоригували, зокрема, норми щодо звітного (податкового) періоду та строків подання декларації.

Подавайте звітність лише парою кліків з Liga360:Бухгалтер. До Ваших послуг - актуальні форми декларацій та звітів, автоматична перевірка помилок та експертна аналітика. Вам допоможуть алгоритми заповнення з посиланнями на нормативно-правові акти для кожного звіту. Замовте Liga360 сьогодні й позбавте себе рутини.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини