Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Допомогу по частковому безробіттю не включають до розрахунку сум відпускних

Реклама

В Управлінні Держпраці у Кіровоградській області пояснили, чи включати допомогу по частковому безробіттю на період карантину у розрахунок середньої зарплати при оплаті часу відпусток.

Читайте: із 12 грудня середню зарплату для відпускних обчислюють за оновленими правилами.

Допомога по частковому безробіттю надавалася територіальними центрами зайнятості застрахованим особам у разі втрати ними частини зарплати внаслідок вимушеного тимчасового скорочення передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв'язку із зупиненням (скороченням) діяльності через карантин за зверненням роботодавця для її виплати працівникам.

Але при розрахунку середнього заробітку треба зважати, що час, протягом якого працівники згідно із чинним законодавством чи з інших поважних причин не працювали та за ними не зберігався заробіток або зберігався частково, виключають з розрахункового періоду (абз. 6 п. 2 Порядку № 100).

Якщо ж говорити про допомогу по частковому безробіттю на період карантину, то її можуть призначати за різних обставин і при визначення днів, за які проводять розрахунок середньої зарплати для оплати часу відпусток, насамперед необхідно орієнтуватися на ці обставини.

Проте у будь-якому випадку суму допомоги по частковому безробіттю на період карантину не враховують при обчисленні сум відпускних, оскільки цього вимагає абз. "е" п. 4 Порядку № 100.

Про нові правила та приклади розрахунку середньої зарплати для відпускних читайте в роз'ясненні Мінекономіки.

Ознайомтеся зі статтею "Як урахувати премію під час розрахунку середньої зарплати" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух". Скористайтеся ТЕСТОВИМ 3-денним доступом або придбайте бухгалтерський cервіс "Інтербух".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини