Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МВС хоче запровадити купівлю-продаж автомобілів фізособами через Електронний кабінет водія

Реклама

Міністерство внутрішніх справ України оприлюднило проєкт постанови КМУ "Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України". Проєкт стосується кількох різнохарактерних напрямків. Серед найпомітніших новацій - зміни у процедурі складанні водійського іспиту та запровадження купівлі-продажу автомобілів онлайн.

Так, передбачено збільшення строку дійсності результатів складеного теоретичного іспиту. Відповідно до Положення про порядок видачі посвідчень водія та допуску громадян до керування транспортними засобами такі результати вважаються дійсними на сьогодні протягом трьох місяців. Проєктом пропонується збільшення строку між теоретичним і практичним іспитами з трьох місяців до двох років.

Також хочуть запровадити приписи, які визначають механізм приймання практичних іспитів у територіальному сервісному центрі МВС для перевірки навичок керування транспортними засобами. Приймання практичного іспиту для перевірки навичок керування транспортними засобами категорій А1, А та В1 буде проводиться виключно на майданчиках для навчання з початкового керування транспортними засобами, транспортними засобами категорій В, С1, С, D1, D - виключно в умовах дорожнього руху на визначених територіальним сервісним центром МВС маршрутах. А приймання практичного іспиту для перевірки навичок керування транспортними засобами категорій ВЕ, С1Е, СЕ, D1E, DE буде проводитися у два етапи: перший етап (одна вправа - паркування) проводиться на майданчиках для навчання з початкового керування, другий етап - в умовах дорожнього руху.

Візьміть під контроль усі ризики, з якими зіштовхується ваша компанія: спробуйте LIGA360 - екосистему хмарних продуктів ЛІГА:ЗАКОН для ефективної роботи бізнесу в умовах кризи.

До Порядку державної реєстрації транспортних засобів проєкт постанови пропонує внести можливість укладення договору купівлі-продажу в електронному вигляді з використанням сервісу "Електронний кабінет водія".

Так, планують, що продаж транспортного засобу, який зареєстрований за фізособою в сервісному центрі МВС та від продажу якого дохід оподатковується відповідно до абз. 1 п. 173.2 ПКУ, здійснюється за договором купівлі-продажу транспортних засобів, укладеним між фізичними особами в електронній формі із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС.

Для оформлення договору фізична особа, яка є власником транспортного засобу, та фізособа, яка виявила бажання його придбати:

  • авторизуються в електронному кабінеті водія;

  • заповнюють договір в електронній формі.

Оформлення договору завершується шляхом накладання кваліфікованого електронного підпису сторонами договору відповідно до Законів України "Про електронні довірчі послуги" та "Про електронні документи та електронний документообіг".

Не дайте рейдерам і шахраям нажитися у період кризи! Поставте свої об'єкти нерухомості на моніторинг у сервісі SMS-Маяк. Сервіс миттєво проінформує про зміни статусу об'єктів нерухомого майна у вигляді сповіщення в особистому кабінеті, sms-повідомлення чи email-листа. Поставити на моніторинг зараз.

Читайте також:

- "За які машини слід платити транспортний податок у 2021 році";

- "Обов'язковий техогляд автомобілів повернеться у 2022 році - міністр".

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини