Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Парламент дозволив приватизацію нерухомого та рухомого майна університетів і шкіл

Реклама

Парламентом прийнято за основу проект Закону "Про внесення змін до деяких законів України щодо статусу національного та ефективного управління закладами освіти і державним майном" (законопроєкт № 4486).

Проєктом передбачається внести зміни до низки законів України в частині вдосконалення процедури надання статусу національного та управління закладами освіти і державним майном, що закріплено за ними.

Зокрема, зміни до Закону про освіту передбачають, що у випадку, коли майно (крім земельних ділянок) державного або комунального закладу освіти більше трьох років з моменту повідомлення органу управління про припинення його використання не використовується в освітньому процесі, не забезпечує статутну діяльність і подальше його використання за освітнім призначенням не планується чи є неможливим, а інші державні чи комунальні заклади освіти, установи, підприємства і організації протягом цього періоду не виявили заінтересованість у передачі їм зазначеного майна, це майно у встановленому законодавством порядку може бути включене до переліку об'єктів, що підлягають приватизації за умови, що надходження від приватизації такого майна використовуються виключно на освітні потреби.

Як бухгалтеру полегшити собі роботу? З рішенням Liga360! Ця система містить типові договори, форми й бланки, має зручні калькулятори відпусток та індексації зарплати. Алгоритми робочих ситуацій та персональні консультації експертів додадуть професійної впевненості. Спробуйте Liga360 зараз.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини