Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Встановлено нові умови про зміст статуту товариства з обмеженою відповідальністю

Реклама

Парламентом прийнято Закон "Про внесення змін до Господарського кодексу України щодо усунення правових колізій у вимогах до статуту товариств з обмеженою та додатковою відповідальністю" (законопроект № 3497).

Із текстом законопроекту зручно ознайомитися в ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Замовити повнофункціональний тестовий доступ можна тут.

Законом усунуто існуючу колізії між Законом про ТОВ і ГКУ в частині обов'язкових вимог до статутів ТОВ і ТДВ, яка полягає в тому, що у ГКУ міститься вимога щодо зазначення в установчих документах вказаних товариств частки учасників товариств у його статутному капіталі, а у Законі про ТОВ її немає.

Новим Законом виключено з ч. ч. 3, 4 ст. 80 ГКУ положення про визначення в установчих документах вказаних товариств розміру часток учасників у статутних капіталах.

Законом норму ч. 4 ст. 82 ГКУ викладено у новій редакції, згідно з якою перелік відомостей, що повинні міститись у статуті товариства з обмеженою визначається виключно Законом про ТОВ. Статут товариства з обмеженою відповідальністю, товариства з додатковою відповідальністю може також містити інші відомості, що не суперечать ГКУ.

Як зазначається у пояснювальній записці, Закон дозволить усунути законодавчу колізію, що безпосередньо стосується понад 684 тис. суб'єктів господарювання.

Як не помилитися з даними контрагентів? З рішенням Liga360:Бухгалтер! Перевіряйте постачальників, клієнтів, замовників. Легко дізнавайтесь код ЄДРПОУ, адресу реєстрації, статус платника ПДВ. Щоб скористатись усіма перевагами Liga360 для бухгалтерів - замовте тестовий доступ.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини