Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Закон про електронні трудові книжки передано на підпис Президенту, а Пенсійний фонд озвучив вимоги до сканування документів

Реклама

Як ми вже повідомляли, днями було прийнято Закон про електронні трудові книжки. Серед іншого він передбачає, що запроваджується облік трудової діяльності працівника в електронній формі в реєстрі застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов'язкового державного соціального страхування. Наповнення Держреєстру даними, які містяться в паперових трудових книжках, буде проведено у перехідний період протягом 5 років. Тобто протягом найближчих 5 років буде використовуватися як паперовий, так і електронний варіант трудової книжки.

До речі, 15 лютого Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков підписав Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі" (зареєстровано як законопроект №3623). Закон передано на підпис Президенту України.

І ось Головне управління Пенсійного фонду України в Кіровоградській області повідомило, що роботодавцям необхідно пам'ятати про низку вимог до сканкопій документів, які подаються до ПФУ.

Йдеться про наступні вимоги:

- сканкопія повинна бути кольорова;

- сканувати необхідно усі заповнені сторінки трудової книжки в хронологічному порядку (незаповнені сторінки трудової книжки (вкладиша) сканувати не потрібно);

- сканкопія має бути чітка та читабельна;

- відскановані документи необхідно зберігати у форматих jpg або pdf;

- розмір кожного файла не має перевищувати 1 мб;

- назви файлів мають відповідати виду відсканованого документа.

Більше про законопроект читайте у нашому матеріалі "Трудова книжка більше не буде основним документом про трудову діяльність - аналіз Закону про електронний облік праці".

Для отримання доступу до професійної аналітики видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН, інших документів та інструментів інформаційно-правової системи ЛІГА:ЗАКОН поспішіть скористатися ТЕСТОВИМ доступом та оцініть зручність і швидкість пошуку необхідних вам матеріалів.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини