Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено порядок направлення податкових повідомлень-рішень

Реклама

Наказом Мінфіну від 31.12.2020 р. № 846 несли зміни до Порядку надіслання контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків. Даний порядок виклали у новій редакції. Наказ запрацює через 15 днів з дня його офіційного опублікування.

Вказаний порядок визначає форму та порядок надіслання (вручення) контролюючими органами податкових повідомлень-рішень платникам податків.

Оновлений порядок передбачає відображення у формах податкових повідомлень-рішень інформації щодо права платника податків подати скаргу разом з клопотанням про поновлення пропущеного строку на подання скарги в адміністративному порядку та копіями підтвердних документів поважності причин його пропуску.

Також він забезпечує виконання п. 56 підрозділу 10 розділу XX ПКУ в частині прийняття за результатами перевірок, що були розпочаті до 1 січня 2021 року, податкових повідомлень-рішень, а також їх оскарження за правилами ПКУ, що діяли до 1 січня 2021 року. За перевірками, які розпочаті після 1 січня 2021 року, передбачено прийняття податкових повідомлень-рішень та їх оскарження за правилами, що діють після 1 січня 2021 року.

Окрім того, запроваджено окремі форми податкового повідомлення-рішення, які застосовуються у разі встановлення:

- порушення порядку реєстрації акцизних накладних та розрахунків коригування до таких акцизних накладних у Єдиному реєстрі акцизних накладних (ст. 1202 ПКУ);

- фактів завищення сум ПДФО, що підлягає поверненню з бюджету, заявлених у податкових деклараціях, зокрема при використанні права на податкову знижку.

Вибирайте сервіс CONTR AGENT, щоб перевірити, чи потрапила ваша компанія в план перевірок контролюючих органів.

А щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Читайте також:

- Мінфін змінив процедуру оскарження податкових повідомлень-рішень;

- податкові повідомлення - рішення із 1 січня доповнені новими даними.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини