Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін змінив форми деяких меморіальних ордерів для бюджетників

Реклама

Затверджені оновлені форми меморіальних ордерів № 11 "Накопичувальна відомість про надходження продуктів харчування" та № 12 "Накопичувальна відомість про витрачання продуктів харчування".

Також з'явилася форма оборотної відомості, яку застосовують для аналітичного обліку запасів, а також для звірки даних складського та бухгалтерського обліку.

Її складають щомісячно на підставі даних бухобліку за кожною групою аналітичних рахунків, що об'єднані відповідним синтетичним рахунком, у кількісному та вартісному відображеннях. За кожним субрахунком виводяться загальні сумові підсумки, які мають відповідати показникам синтетичного обліку.

Оборотну відомість використовують для обліку надходження та витрачання запасів. В оборотній відомості ведеться облік запасів у кількісному та сумовому вимірах за кожним найменуванням або однорідною групою (видом) запасів у розрізі субрахунків (аналітичних рахунків) та матеріально відповідальних осіб. Записи здійснюються за кожним документом із зазначенням матеріально відповідальної особи

Джерело: наказ Мінфіну від 15.02.2021 р. № 101.

Уникнути помилок допоможе фахова аналітика в Liga360. Не пропустіть жодної профільної новини, слідкуйте за гарячими темами у галузі, отримайте найширший діапазон експертних думок. Придбайте Liga360: Бухгалтер та тримайте руку на пульсі важливих змін.

Читайте також:

- бюджетники можуть встановлювати вартісний критерій для ОЗ не вище, аніж в податковому обліку;

- Мінфін оновив частину форм бюджетної звітності.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини