Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці пояснили нюанси заповнення реквізитів при сплаті ЄСВ

Реклама

Головне управління ДПС у Тернопільській області розповіло, як заповнювати реквізити "Призначення платежу" та "Отримувач" при сплаті єдиного внеску. Варто нагадати, що вимоги щодо заповнення платіжних документів на сплату єдиного внеску визначені Порядком №666.

Так, відповідно до пп. 1 п. 5 Порядку №666 під час сплати єдиного внеску поле "Призначення платежу" розрахункового документа заповнюється таким чином:

- у полі № 1 - зазначається службовий код ("*");

- у полі № 2 - друкується розділовий знак ";" та код виду сплати ("101" - Сплата суми єдиного внеску);

- у полі № 3 - друкується розділовий знак ";" та податковий номер платника єдиного внеску (або серія та номер паспорта) громадянина, який здійснює сплату;

- у полі № 4 - друкується розділовий знак ";" та роз'яснювальна інформація про призначення платежу;

- у полі № 5 - друкується розділовий знак ";", поле не заповнюється;

- у полі № 6 - друкується розділовий знак ";", поле не заповнюється;

- у полі № 7 - друкується розділовий знак ";", поле не заповнюється.

Відповідно до п. 13 додатка 9 до Інструкції про безготівкові розрахунки, під час заповнення реквізиту "Отримувач":

  • зазначається повне або скорочене (за наявності) найменування отримувача, яке міститься в Єдиному держреєстрі юросіб, фізосіб - підприємців та громадських формувань або в Єдиному банку даних юросіб, або в реєстраційному документі;

  • зазначається ПІБ отримувача, що відповідає зазначеному в паспорті чи іншому документі, що посвідчує особу;

  • під час сплати платежів до бюджету зазначаються найменування (повне або скорочене) відповідної установи, на ім'я якої відкрито рахунки для зарахування надходжень до державного та/або місцевих бюджетів, найменування території та код бюджетної класифікації.

Зазначений порядок розповсюджується і на платників єдиного внеску.

При цьому, відповідно до частини шостої ст. 9 Закону про ЄСВ для зарахування єдиного внеску в центральному органі виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів, та його територіальних органах відкриваються в установленому порядку небюджетні рахунки відповідному контролюючому органу.

Таким чином, оскільки єдиний внесок не належить до доходів бюджету, то код бюджетної класифікації не вказується, а у полі "Отримувач" платіжного доручення зазначаються найменування контролюючого органу та його код за ЄДРПОУ.

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини